Φίγουρες & Κούκλες

Το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΠΟΥΔΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ & ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ – «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ» ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό τη σωστή διάσωση, διάδοση και εξέλιξη του Ελληνικού θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου στο σήμερα.  

         Ιδρυτές του ο Τάσος Κώνστας, και η Αλεξία Αλεξίου, σύγχρονοι εκφραστές της τέχνης του Ελληνικού θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου.

           Προς επίτευξη του καλλιτεχνικού σκοπού, στην έδρα του φορέα στη γραφική συνοικία της Πλάκας, οι ιδρυτές και συνεργάτες τους δημιούργησαν ένα μικρό φιλόξενο θεατράκι, τη μοναδική μόνιμη σκηνή αποκλειστικά για το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο, στην Αθήνα. Παράλληλα για πολλά χρόνια στέγασε τις παραστάσεις του και σε δεύτερη θεατρική σκηνή, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και μόνιμη θερινή σκηνή.

           Οι «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ» όλα αυτά τα χρόνια έχουν συνεργαστεί – και συνεχίζουν να το κάνουν- με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, οργανώνοντας μεγάλες εκδηλώσεις, εκθέσεις, παραστάσεις, σεμινάρια και φεστιβάλ θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου.

           Η έντονη καλλιτεχνική δράση του Κέντρου προκάλεσε την προσοχή και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου & Χορού, για συγκεκριμένες δράσεις του.

 

bottom logo fkt

Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο (Στάση ΤΡΑΜ "Αμφιθέας")

Τηλέφωνο: 2103227507 - 6937714733  | Email: info@fkt.gr

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή για το κοινό

                            Καθημερινά για τα σχολεία