Τάσος Κώνστας

        Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο. tasos konstas

        Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών «μαθητεύοντας» από παιδί σε μπερντέδες καταξιωμένων «μαστόρων».

        Είχε την τύχη να παρακολουθεί την πορεία του ο Ευγένιος Σπαθάρης και να τον τιμήσει με μια μακρόχρονη μαθητεία, συνεργασία και σύμπραξη επί σκηνής, χρίζοντας τον επίσημο συνεχιστή της τέχνης του.

        Από το 1996 – που ξεκινά επίσημα την επαγγελματική του σταδιοδρομία-

Έχει παρουσιάσει πάνω από 3000 παραστάσεις σε κοινό όλων των ηλικιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

       Από το 1999 παίζει μόνιμα στο θεατράκι που ίδρυσε, τις «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ» στην Πλάκα, το οποίο το 2018 μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε νέο χώρο στο Παλαιό Φάληρο.

      Από το 2012, διατηρεί και μόνιμη θερινή σκηνή, στο Πάρκο Φλοίσβου - σε συνεργασία με το Δήμο Π.Φαλήρου - δίνοντας έτσι ένα  μόνιμο «παρών» του Καραγκιόζη στα θεατρικά δρώμενα εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια.

      Εκτός από το παραδοσιακό ρεπερτόριο του Ελληνικού θεάτρου σκιών, έχει ανεβάσει και νέα έργα δικής του γραφής, αλλά και έχει διασκευάσει και θεατρικά έργα για θέατρο σκιών εντάσσοντας μέσα σε αυτά τους τύπους του λαϊκού μας θεάτρου όπως : «Ο Καραγκιόζης υπηρέτης δυο αφεντάδων», «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης», «Στη σκιά του Διγενή Ακρίτη», «Άμλετ», «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, «Οδύσσεια», «Τα καρβέλια του Καραγκιόζη», «Ο Καραγκιόζης στους πλανήτες» κ.α

     Με το χάρτινο θίασο του έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & θεάτρου σκιών.

     Έχει συμπράξει σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και δουλειά του έχει παρουσιασθεί στην Ελληνική τηλεόραση και σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

    Γράφει σενάρια και θεατρικά έργα για το θέατρο σκιών .

    Έγραψε τη λαϊκή όπερα «Όξω απ την παράγκα» η οποία σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Καζάκο και παρουσιάσθηκε στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα από το θίασο «Ξυπόλητο Τάγμα» με το οποίο ανέβασε και τον «Καραγκιόζη Πολυτεχνίτη» ως θεατρική παράσταση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (παιδική σκηνή).

    Σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς έχει οργανώσει μεγάλες εκδηλώσεις για το θέατρο σκιών, εκθέσεις, ημερίδες, φεστιβάλ, σεμινάρια κ.τ.λ.

   Έχει υπάρξει σύμβουλος και σχεδιαστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το θέατρο σκιών σε εθνικό και Ευρωπαικό επίπεδο.

   Εδώ και πολλά χρόνια έχει εισάγει το θέατρο σκιών – ως εκπαιδευτικό εργαλείο - στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από συνεχή συνεργασία του με ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

   Διδάσκει επίσης την τέχνη του θεάτρου σκιών σε «νεοσσούς» καραγκιοζοπαίχτες, και επιμορφώνει ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών, εκπαιδευτικούς και φοιτητές παιδαγωγικών, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης & Σπουδής στην Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και του Κουκλοθέατρου, και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά & Νέους (Ελληνική Assitez).

 

bottom logo fkt

Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο (Στάση ΤΡΑΜ "Αμφιθέας")

Τηλέφωνο: 2103227507 - 6937714733  | Email: info@fkt.gr

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή για το κοινό

                            Καθημερινά για τα σχολεία