Ρεπερτόριο Θεάτρου Σκιών για σχολεία

 

 • «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής», από τον Τάσο Κώνστα & τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο
Στο σαράι γίνεται γιορτή για τα γενέθλια της Βεζυροπούλας και έχουν καλέσει τραγουδιστές. Ο Καραγκιόζης προσπαθεί να μπει στη γιορτή συνθέτοντας τα δικά του πρωτότυπα τραγούδια! Θα τα καταφέρει να τον καλέσουν;

     tasos    alkiviadis

     Μία ξεκαρδιστική παράσταση Καραγκιόζη, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο, καθώς και να μάθουν τα διαφορετικά είδη τραγουδιού (καντάδα, ρεμπέτικο, δημοτικό, κλπ).

     Η παράστασή αποδίδεται ζωντανά από τον Τάσο Κώνστα, ο οποίος εμψυχώνει με μοναδικό τρόπο τις περίτεχνες σκαλιστές φιγούρες του.

     Έξω από το πανί, ο «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, συνοδεύει με μια σειρά οργάνων (έγχορδων, κρουστών, πνευστών) τη στράτα των χάρτινων ηρώων στο πανί.

     Μετά το τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές μαθαίνουν τα μυστικά του μπερντέ, γνωρίζουν τα  μουσικά όργανα και τον ήχο τους  και φτιάχνουν τη δική τους χάρτινη φιγούρα του Καραγκιόζη!

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 90΄.

 

 

 • “ΚΑΡΑΓΚΙΟΖoo“ «Ο Καραγκιόζης στον ζωολογικό κήπο», του Τ. Κώνστα

Τι μπορεί να συμβεί όταν σ' ένα ζωολογικό κήπο πιάνει δουλειά ο Καραγκιόζης ;

Μόνο ευτράπελα που θα κάνουν το κοινό να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια!

    Μην χάσετε τη νέα παράσταση του Τάσου Κώνστα για το φετινό σας ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου σκιών & των άγριων ζώων υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής!

    Η παράσταση διασκευάζεται ανάλογα με την ηλικία των θεατών.

 • Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινά, στο θέατρο  10:30 π.μ.
 • Διάρκεια παράστασης: 50'

Η παράσταση αποδίδεται ζωντανά! (εκτός από τα μουσικά μέρη)

Μετά την παράσταση ακολουθεί ξενάγηση στο εργαστήρι του θεάτρου σκιών και πίσω από τη σκηνή και κατασκευή χαρτονένιας φιγούρας.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος : 90 ΄.

 

 • karagiozoo01
 • karagiozoo02
 • karagiozoo03
 • karagiozoo04
 • karagiozoo05
 • karagiozoo06

 

 

 • «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης», του Τ. Κώνστα

        spatharis konstas    

    Ένα ταξίδι του Καραγκιόζη στο χρόνο και στα παλιά πλανόδια επαγγέλματα.

    Τριάντα σκαλιστές περίτεχνες φιγούρες, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, η αγαπημένη φωνή του Ευγένιου Σπαθάρη -που ακούγεται στα αφηγηματικά μέρη- και η ζωντανή απόδοση από τον Τάσο Κώνστα,  συνθέτουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο μπερντέ, που φέρνει τα παιδιά σε γνωριμία με τους λαϊκούς ήρωες του θεάτρου σκιών και τα παλιά πλανόδια επαγγέλματα.

  Μετά την παράσταση ακολουθεί ξενάγηση στο εργαστήρι του θεάτρου σκιών και πίσω από τη σκηνή και κατασκευή χαρτονένιας φιγούρας.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος  : 90΄.

        afisa

 

 

 • «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, διασκευή για Θέατρο σκιών, για μεγαλύτερα παιδιά

  Ο Καραγκιόζης, φορώντας το κοστούμι του Τρυγαίου πρωταγωνιστεί στην Αριστοφανική κωμωδία!  Έχοντας πλάι του  ως χορό τους πιστούς του φίλους (Χατζηαβάτη, Νιόνιο, Μορφονιό, Σταύρακα, Μπάρμπα- Γιώργο) καβαλάει το σκαθάρι του και αναζητά στον Όλυμπο τη φυλακισμένη από τον Πόλεμο, Ειρήνη.

  Διασκευή – Σκηνοθεσία – Εμψύχωση  :   Τάσος Κώνστας

  Συνεργάστηκαν οι μουσικοί : Γιάννης Μεγαλούδης, Γιώργος Παππάς

Μετά την παράσταση ακολουθεί ξενάγηση στο εργαστήρι του θεάτρου σκιών και πίσω από τη σκηνή και κατασκευή χαρτονένιας φιγούρας.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος : 90 ΄.

 • eirini

 

 

 • «Ο Καραγκιόζης επιλοχίας»

Πάντα  επίκαιρος  και διασκεδαστικός  ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα! Δεν θα μπορούσε να λείψει, λοιπόν, από τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και να μη γιορτάσει παρέα με τους μικρούς του φίλους!

   Έτσι, η  καραγκιοζοπαρέα ταξιδεύει στο χρόνο και βρίσκεται στα 1940, όπου καλείται να συγκροτήσει ένα λόχο εμψύχωσης για το μέτωπο. Επιλοχίας του αστείου λόχου… ο Καραγκιόζης !

  Μην το χάσετε!!!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών.

Μετά την παράσταση ακολουθεί ξενάγηση στο εργαστήρι του θεάτρου σκιών και πίσω από τη σκηνή και κατασκευή χαρτονένιας φιγούρας.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος : 90 ΄.

 • epiloxias

 

 

 • «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ Χριστούγεννα …μετά μουσικής !» (με ζωντανή μουσική )

  christmas01

   Φέτος, τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη θα είναι διαφορετικά !

   Θα είναι μουσικά και παραδοσιακά και θα έχουν πλάκα !

Όλοι οι φίλοι του Kαραγκιόζη, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα παρευρεθούν στο Καραγκιοζορεβεγιόν, φέρνοντας ως δώρο ένα γιορτινό φαί και τα κάλαντα του τόπου τους, κάνοντας όλοι μαζί στην «ζεστή» παράγκα, «ΚαραγκιοζοΧριστούγεννα μετά μουσικής

  Η Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Τάσου Κώνστα, με τον ίδιο πίσω απ το πανί να ζωντανεύει μοναδικά τη χάρτινη παρέα και μουσικό μπροστά απ'το πανί  να ντύνει με τα παραδοσιακά του όργανα τη στράτα των φιγούρων στο πανί.

  Μια χριστουγεννιάτικη πρόταση αλλιώτικη απ΄ τις άλλες!

  Μετά την παράσταση, το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του χαρτονένια χριστουγεννιάτικη φιγούρα.

 

 

 • «Το καρναβάλι του Καραγκιόζη» (με ζωντανή μουσική)

apokries2019

Αποκριές σημαίνουν γέλιο, κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα!!!

Ο καταλληλότερος άνθρωπος για να στήσει αποκριάτικη γιορτή είναι ο Καραγκιόζης, στον οποίο ανατίθεται να στήσει ένα καρναβάλι δικής του εμπνεύσεως και αυτός επιστρατεύει ως καρναβαλιστές όλη του την παλιοπαρέα!

    Για αυτό τον λόγο, ο Θίασος Σκιών του Τάσου Κώνστα αναλαμβάνει δράση και περιμένει κάθε πρωί τους μικρούς του φίλους  να απολαύσουν μία ξεκαρδιστική κωμωδία και να φτιάξουν αποκριάτικες φιγούρες Καραγκιόζη, που θα πάρουν μαζί τους!

 

 

 • «Ο Καραγκιόζης στο 1821»

  Κύκλος παραστάσεων για την 25η Μαρτίου, για θεατές κάθε ηλικίας.

  1821

    Η σκιά του τρυπώνει παντού ! 

    Τον Μάρτιο, ο Καραγκιόζης θα τρυπώσει στην ιστορία του 1821!

     Θα συναντήσει ήρωες και παλληκάρια, θα ανακατευτεί σε μύθους, θρύλους και ιστορικά γεγονότα, ψυχαγωγώντας μοναδικά τους μικρούς θεατές του.

  Ο Τάσος Κώνστας, έχει διασκευάσει και επιμεληθεί  μια σειρά παραστάσεων από την κατηγορία των ηρωικών έργων του παραδοσιακού ρεπερτορίου του Ελληνικού θεάτρου σκιών, με τις οποίες θεατές κάθε ηλικίας μπορούν να ταξιδέψουν άφοβα με τον Καραγκιόζη στο 1821.

   Μετά την παράσταση ακολουθεί εργαστήρι κατασκευής χαρτονένιας φιγούρας, όπου οι θεατές μετατρέπονται σε «καραγκιοζοφτιάχτες» και φεύγουν με τον δικό τους καπετάν Καραγκιόζη !

karnavali ergastirio

 

 

 • «Πάσχα στη στάνη του Μπάρμπα - Γιώργου»

pasxa2019

  Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα- Γιώργου θα κάνει η Καραγκιοζο-οικογένεια με καλεσμένη όλη την παρέα.

  Οι προετοιμασίες για το λαμπριάτικο τραπέζι και οι δουλειές της υπαίθρου όμως εξουθενώνουν τον Καραγκιόζη και του ανοίγουν πιο πολύ την όρεξη για τα εδέσματα για τα οποία θα κοπιάσει για να τα απολαύσει.

  Ο Τάσος Κώνστας έχει στήσει με το χάρτινο θίασο του μια μοναδική πασχαλινή παράσταση που εγγυάται γέλια!

Μετά την παράσταση ακολουθεί ξενάγηση στο εργαστήρι του θεάτρου σκιών και πίσω από τη σκηνή και κατασκευή χαρτονένιας φιγούρας.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος : 90 ΄.

 

 

 • Άλλες ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ:

         Εκτός από τις παραπάνω προτεινόμενες παραστάσεις μπορείτε να  επιλέξετε  και οποιαδήποτε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ, μέσα από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του Ελληνικού θεάτρου σκιών, η οποία θα διασκευαστεί ειδικά για την ηλικία των θεατών που θα την παρακολουθήσουν και θα αποδοθεί μοναδικά !

       Ενδεικτικά αναφέρουμε, τον «Καραγκιόζη γραμματικό», τον «Καραγκιόζη πλούσιο», τον «Καραγκιόζη γιατρό», τις «Μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη» (διαδραστική), τον «Καραγκιόζη μάγειρα», κ.ά.

 

 • «Oι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη», του Τ.Κώνστα

Ένα μαγεμένο έντομο φέρνει τα πάνω κάτω στο μπερντέ. Μεταμορφώνει όλους τους ήρωες σε ζώα!

Ο Καραγκιόζης με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, ως βοήθεια, ξεμπλέκει τα πράγματα !

Τα γέλια, για άλλη μια φορά εγγυημένα !

 

 • metamorfosi01
 • metamorfosi02

 

 

bottom logo fkt

Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο (Στάση ΤΡΑΜ "Αμφιθέας")

Τηλέφωνο: 2103227507 - 6937714733  | Email: info@fkt.gr

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή για το κοινό

                            Καθημερινά για τα σχολεία