Τάσος Κώνστας

         ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

         Ο Τάσος Κώνστας είναι Καραγκιοζοπαίχτης - ηθοποιός.

         Σπούδασε δημοσιογραφία & θέατρο. Ο παιδικός του φίλος ο Καραγκιόζης, τον τράβηξε με το μακρύ του χέρι και πορεύονται μαζί.

tasos konstas

«Σπούδασε» την τέχνη του θεάτρου σκιών δίπλα σε καταξιωμένους μάστορες και μεγάλους δασκάλους (Κ. Δεσύλλας-Μ. Αθηναίος), ενώ παράλληλα γνώρισε και παρακολούθησε πολλούς σπουδαίους τεχνίτες, δυνατούς κρίκους της αλυσίδας του ελληνικού θεάτρου σκιών.

         Σταθμός στην πορεία του η μαθητεία και συνεργασία με τον Ευγένιο Σπαθάρη. Ο μεγάλος δάσκαλος της τέχνης τον έχρισε συνεχιστή και διάδοχο της τέχνης του, επισφραγίζοντας το χρίσμα με μια μακρόχρονη σύμπραξη στο πανί, τιμώντας τον παράλληλα με μια φιλική-«οικογενειακή» σχέση.

           Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με παραστάσεις για ενήλικο κοινό (1996), σε μουσικές σκηνές στην περιοχή του Ψυρρή.

           Θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας μόνιμης σκηνής, το 1999 με την κουκλοπαίχτρια Αλεξία Αλεξίου και συνεργάτες τους, ιδρύει το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΠΟΥΔΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ & ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ και λειτουργεί την πρώτη μόνιμη σκηνή της Αθήνας για το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο, τις «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ», στην Πλάκα.

           Από το 2012, σε συνεργασία με το Δήμο Π. Φαλήρου ιδρύει και λειτουργεί μόνιμη θερινή σκηνή θεάτρου σκιών στο Πάρκο Φλοίσβου.

           Στις δύο μόνιμες σκηνές, διασκευάζει και παρουσιάζει το παραδοσιακό ρεπερτόριο του θ. σκιών, ενώ παράλληλα γράφει και ανεβάζει νέα έργα.

        Με το χάρτινο θίασό του έχει την τιμή να έχει «θεατρίσει» από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας, μέχρι τον μικρότερο ηλικιακά θεατή, προσφέροντας τα πρώτα ανεξίτηλα θεατρικά ερεθίσματα.

           Περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχει σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, ημερίδες, συνέδρια, ιχνηλατώντας καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και κοινό, στο μαγικό κόσμο του ελληνικού Καραγκιόζη.

           Διοργανώνει με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς φεστιβάλ και μεγάλες εκδηλώσεις για το ελληνικό θέατρο σκιών, συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, πραγματοποιώντας σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια, παραστάσεις. Μέσα από την πολυετή συνεργασία του με ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, εντάσσει το θέατρο σκιών στη σχολική καθημερινότητα, ως εκπαιδευτικό εργαλείο και ως μέσο έκφρασης.

           Δείγματα του καλλιτεχνικού του έργου έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικούς και ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει συμμετάσχει με το θίασό του σε ντοκιμαντέρ, εκπομπές, διαφημίσεις.

           Είναι Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης & Σπουδής στην Τέχνη του Θεάτρου Σκιών & του Κουκλοθέατρου και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους (Ελληνική Assitez).

 

bottom logo fkt

Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο (Στάση ΤΡΑΜ "Αμφιθέας")

Τηλέφωνο: 2103227507 - 6937714733  | Email: info@fkt.gr

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή για το κοινό

                            Καθημερινά για τα σχολεία