Κουκλοθέατρο για σχολεία - Στο θεατράκι μας

ΚουκλοΘέατρο Αλεξίας Αλεξίου

                   …ένα διαφορετικό μουσικό Kουκλοθέατρo στο σχολείο σας!

 

         kouklesΟι παραστάσεις του ΚουκλοΘέατρου της Αλεξίας Αλεξίου στις «ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ», αποτελούν χρόνια τώρα, κλασική επιλογή για τον δάσκαλο που επιθυμεί να παρακολουθήσει μια καλή κουκλοθεατρική παράσταση με τα παιδιά της τάξης του.

       Ο πειραματισμός και οι σύγχρονες τεχνικές εμψύχωσης που χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις του Κουκλοθεάτρου της, αποτελούν ένα εναλλακτικό τρόπο μάθησης, προκαλώντας το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών.

         Με άριστη χρήση του «εργαλείου» - κούκλα, με μοναδική δυναμική εμψύχωσης και επαφής με τα παιδιά, οι κούκλες της ταξιδεύουν το κοινό τους σε κόσμους ονειρικούς, ξυπνώντας συναισθήματα, ψυχαγωγώντας, εκπαιδεύοντας αβίαστα, παρέχοντας ερεθίσματα για μετέπειτα δουλειά στην σχολική αίθουσα.

         Η επίγνωση της ψυχοσύνθεσης των τρυφερών θεατών και η μακρόχρονη εμπειρία της και των συνεργατών της, αποτελούν τα εχέγγυα για την εμπιστοσύνη που της δείχνουν κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί προσχολικής ηλικίας επιθυμώντας να θεατρίσει για πρώτη φορά τα παιδιά τους και να τα εισάγει ομαλά στο χώρο του θεάματος και της τέχνης.

         Παραστάσεις που μένουν κλασικές στο χρόνο και στη συνείδηση γονιών και εκπαιδευτικών, με ζωντανή απόδοση, οι οποίες μυούν τα παιδιά μας στον κόσμο της μουσικής, των χρωμάτων, της φαντασίας, της γνώσης …μοναδικά!!!

 

petros lykosΓια την Καλλιτεχνική Περίοδο 2018-19, προτείνουμε το υπέροχο μουσικό παραμύθι του S. Prokofiev, « Ο Πέτρος και ο Λύκος», σε μια ευρηματική εκδοχή διαδραστικής παράστασης κουκλοθέατρου!

          Η παράστασή μας αποσκοπεί πρωτίστως να ψυχαγωγήσει, αλλά και :

 • να συμβάλλει με έμμεσο τρόπο στη γνωριμία των παιδιών με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.

         Oι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσοτέρων οργάνων (το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους).

 • να δώσει ερεθίσματα και να καλλιεργήσει την εικαστική παιδεία.

Με αυτό τον άξονα εμπνευστήκαμε το σκηνικό, το οποίο διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της παράστασης, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον με τις συνεχείς εκπλήξεις και μεταμορφώσεις. Συγκεκριμένα, αποτελείται από δύο αναλόγια, ανάμεσα στα οποία σχηματίζεται ένα πεντάγραμμο-λιβάδι και εκεί κινούνται οι νότες- κούκλες μας.

 • να εξασφαλίσει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών

Η ακρόαση-θέαση του μουσικού έργου ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ ολοκληρώνεται με τη δημιουργική έκφραση των παιδιών επί σκηνής! Μοιράζονται σε ορχήστρα και κουκλοπαίχτες και ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του προς τον ζωολογικό κήπο, δραστηριοποιώντας έτσι τις αντιληπτικές ικανότητές τους, αλλά και τη συναισθηματική ανταπόκρισή τους, ώστε να ενεργοποιηθούν και να αφομοιώσουν το μουσικό έργο!

 

Η παράσταση απευθύνεται ιδανικά σε παιδιά από 2,5 - 8 ετών.

Παραστάσεις καθημερινές πρωί.    Διάρκεια: 50’

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 3227507 να κλείσουμε την ημερομηνία που σας εξυπηρετεί.

 

και την παράσταση «Το χωριό της ΑΒ»     13ος χρόνος επιτυχίας!!!ab

Η παράσταση που επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις κάθε χρόνο μιας και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και παιδιών.

Η μικρή Μαργαρίτα προσπαθεί να μάθει την αλφαβήτα. Όταν κουρασμένη παραδίδεται στον γλυκό ύπνο, την επισκέπτεται το μολύβι και της προτείνει ένα ταξίδι στο χωριό των γραμμάτων: το Αλφαβητοχώρι! Στο Αλφαβητοχώρι επικρατεί αναταραχή. Τα φωνήεντα και τα σύμφωνα βρίσκονται σε διαμάχη προσπαθώντας να εκλέξουν τον αρχηγό του αλφάβητου. Όταν όμως ο κίνδυνος πλησιάζει, η ενότητα και η συνεργασία δίνουν τη λύση…    

Οι επιτραπέζιες κούκλες, τα πρωτότυπα τραγούδια, η μουσική και οι έξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι απαρτίζουν μια ατμοσφαιρική παράσταση, εύληπτη, ανάλαφρη και διασκεδαστική, η οποία πρωτίστως ψυχαγωγεί τα παιδιά, αλλά σε δεύτερο επίπεδο τα εισάγει ομαλά στον κόσμο της γραφής και των γραμμάτων, ενθαρρύνοντας τη δική τους συμμετοχή. Στα τόσα χρόνια που παίζεται έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί εκπαιδευτικό εργαλείο και κερδίζει κάθε χρόνο τους νέους θεατές της!

 

Διάρκεια π/σης : 50΄

Τηλ. Επικοινωνίας με σχολεία: 210 3227505

* Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Το βρίσκετε στο πωλητήριο του θεάτρου και στα βιβλιοπωλεία

           Η πρόσβαση στο θεατράκι είναι εύκολη. Τα σχολικά θα αποβιβάσουν και επιβιβάσουν τα παιδιά έξω από την πόρτα μας ή αν έχετε έρθει με πούλμαν (50άρι), σας συνοδεύουμε από πεζόδρομο απολαμβάνοντας το μικρό περίπατό μας.

 

Εικόνες από την παράσταση « Ο Πέτρος και ο λύκος», του S. Prokofiev

 • photo-01
 • photo-02
 • photo-03
 • photo-04
 • photo-05
 • photo-06
 • photo-07
 • photo-08
 • photo-09

 

Εικόνες από την παράσταση "Το χωριό της ΑΒ"

 • photo01
 • photo02
 • photo03
 • photo04

 

bottom logo fkt

Που θα μας βρείτε

Διεύθυνση: Αχιλλέως 90, Παλαιό Φάληρο (Στάση ΤΡΑΜ "Αμφιθέας")

Τηλέφωνο: 2103227507 - 6937714733  | Email: info@fkt.gr

Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή για το κοινό

                            Καθημερινά για τα σχολεία